nieuws

Bavaria neemt Palm over

Fabrikanten 1448

Bavaria neemt Palm over

LIESHOUT – Bavaria neemt een meerderheidsbelang van 60 procent in de Belgische brouwerij Palm.

Dat melden de brouwers in een gezamenlijk persbericht. Vanaf 2021 moet de hele Palm groep voor 100 procent in handen zijn van Bavaria.

Speciaalbier
Met de overname wil Bavaria vooral zijn portfolio uitbreiden, zegt Jan-Reinier Swinkels, directievoorzitter van Bavaria in een verklaring. Het assortiment van speciaalbieren sluit volgens Swinkels goed aan bij de merken van Bavaria en daarom past deze samenwerking binnen de strategie van het bedrijf.

Groei
‘Palm heeft een belangrijke plek in de Nederlandse markt en we zien mogelijkheden voor verdere internationale groei’, zegt Swinkels. ‘Daarnaast krijgen we met deze samenwerking toegang tot Belgische retail en horeca.’

Omzet
De Palm groep heeft vijf brouwerijen in België maar is een stuk kleiner dan Bavaria. De omzet ligt op ongeveer tien procent van de Nederlandse brouwer.

Directie
De brouwerijlocaties Palm & De Hoorn in Steenhuffel en Rodenbach in Roeselare maken deel uit van het meerderheidsbelang. Deze locaties zullen ook in de toekomst bier blijven brouwen. Palm Belgian Craft Brewers blijft als Belgische entiteit (N.V.) bestaan en behoudt de Belgische directie. Jan Toye zal voorzitter van het formeel toezichtsorgaan blijven, waarin eveneens Jan-Renier Swinkels en Frank Swinkels zullen zetelen.

Reageer op dit artikel