nieuws

Oxfam: ‘Unilever meest duurzame fabrikant’

Fabrikanten 1516

Oxfam: ‘Unilever meest duurzame fabrikant’

NEW YORK – Unilever is volgens ontwikkelingsorganisatie Oxfam de meest duurzame van de tien grootste levensmiddelen- en drankenfabrikanten ter wereld.

De Nederlands/Britse multinational staat op de eerste plaats in de ‘Behind the Brands’ duurzaamheidslijst van ontwikkelingsorganisatie Oxfam. De levensmiddelengigant, met het hoofdkantoor in Rotterdam, heeft Nestlé van de eerste plaats verstoten. Coca Cola staat op de derde plaats.

Duurzaamheid
De ‘Behind the Brands’-campagne van Oxfam drukt de (sociale) duurzaamheid van  levensmiddelenfabrikanten uit in een ranglijst. Daarbij worden de doelen en prestaties  van de bedrijven op zeven onderdelen geanalyseerde en vergeleken op zeven aandachtsgebieden: land, vrouwen, boeren, arbeiders, klimaat, water en transparantie in de bedrijfsvoering. De score wordt uitgedrukt in procenten van het totaal te behalen aantal punten. Unilever scoort 74 procent tegen Nestlé 69 en Coca Cola 57 procent.

Klimaatverandering
Unilever heeft de eerste plaats te danken aan de aandacht die het bedrijf heeft voor klimaatverandering. Daar scoort het bedrijf 9 uit 10 punten. Die hoge score is te danken aan de aandacht voor ontbossing die het bedrijf heeft bij de productie van palmolie. Coca Cola staat derde vanwege de aandacht  voor landrechten. Kellogg’s heeft de grootse sprong in de lijst gemaakt, het bedrijf scoort 30 procent hoger dan drie jaar geleden.

Complete ranglijst
De complete lijst in volgorde van ranking: Unilever, Nestlé, Coca Cola, Kellog’s, Mars, Pepsico, Mondelèz, General Mills, Associated British Foods en Danone delen de negende plaats.

De duurzaamheidsranglijst van Oxfam met Unilever op 1

De duurzaamheidsranglijst van Oxfam met Unilever op 1

Reageer op dit artikel