nieuws

McCain neemt snackmaker Van Geloven over

Fabrikanten

McCain neemt snackmaker Van Geloven over
Distrifood

TILBURG – De Canadese fabrikant van diepvriesfriet McCain heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse snackmaker Van Geloven.

Dat hebben de betrokken partijen bekendgemaakt. Van Geloven is vooral bekend van het merk Mora. Over het bedrag dat met de transactie gemoeid is, doen de beide betrokken partijen geen uitspraken. Van Geloven heeft verder nog onder meer de merken De Bourgondiër (bitterballen en kroketten), Hebro (saté), Van Lieshout en Welten (foodservice) in bezit. Daarnaast is de onderneming actief met de productie van snacks onder private label.

Tweede overname in korte tijd
Het is de tweede keer dat Van Geloven van eigenaar wisselt in korte tijd. Vorig jaar kocht de Britse investeringsmaatschappij TowerBrook Capital het bedrijf. De investeerder blijft als minderheidsaandeelhouder betrokken bij de onderneming. Na de overname verwacht Van Geloven te kunnen profiteren van de wereldwijde schaalgrootte van McCain als producent van diepvriesproducten. Dat levert niet alleen in de Benelux een sterkere positie op, maar ook elders in Europa, zei directeur Peter Doodeman.

Waardevolle aanvulling
McCain ziet de ‘toonaangevende merken en producten’ van Van Geloven als een waardevolle aanvulling op het eigen snackaanbod, zei de Belgische topman Dirk van de Put. Dat moet met name in Europa voor extra groei zorgen. Het Brabantse bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van €197 miljoen.

Reageer op dit artikel