nieuws

Nutricia gaat meer Nutrilon produceren

Fabrikanten

Nutricia gaat meer Nutrilon produceren

ZOETERMEER – Nutricia gaat vanaf maandag 12 oktober haar Europese productiecapaciteit voor Nutrilon Standaard met 50 miljoen pakken babyvoeding per jaar verhogen.

Hierdoor kan de producent van de babymelk de leveringen van Nutrilon Standaard in Nederland de komende tijd nogmaals bijna verdubbelen en de beschikbaarheid voor ouders in Nederland vergroten. Behalve de verbetering van de beschikbaarheid in Nederland wil Nutricia hiermee ook tegemoetkomen aan de sterk gestegen wereldwijde vraag naar Nutrilon, vooral uit China.

Effect
De aanhoudende hoge, en internationale, vraag naar Nutrilon heeft een effect op de Nederlandse markt. De babymelk is niet altijd beschikbaar op het schap in Nederlandse winkels. Daarom verhoogde Nutricia eerder de productie van babyvoeding met 40 miljoen pakken. Met deze nieuwe productiecapaciteit zijn nu dus in totaal 90 miljoen extra pakken babyvoeding per jaar beschikbaar. Daarvan is een deel bestemd voor ouders in Nederland, want voor de tweede keer in twee jaar zal Nutricia de levering van Nutrilon Standaard in Nederland bijna verdubbelen.

Beter gevuld
Nutricia verwacht dat de schappen met Nutrilon in Nederland door deze productie-uitbreiding beter gevuld zullen zijn. Veel Chinese ouders kiezen na een aantal problemen met in China geproduceerde babymelk voor babyvoeding uit Europa. Ze willen vooral A-merken als Nutrilon, maar wel met een Nederlands etiket. Daardoor is een run op Nutrilon Standaard in Nederlandse winkels ontstaan. Met de vandaag aangekondigde maatregelen wil Nutricia, naast de andere initiatieven die het al neemt samen met de winkeliers, helpen om ook de rust op de winkelvloer te herstellen.

 

Reageer op dit artikel