nieuws

Remia eert jubilaris: 50 jaar in dienst

Fabrikanten

Remia eert jubilaris: 50 jaar in dienst
Willem van der Laan en Algemeen Directeur Karel de Rooij

DEN DOLDER – Sauzenfabrikant Remia zet vandaag (dinsdag) de 67-jarige Willem van der Laan in het zonnetje. Hij viert zijn vijftigjarig dienstverband bij het bedrijf en gaat genieten van zijn pensioen.

De jubilaris krijgt een feestelijke receptie aangeboden. In bijzijn van zijn van familie en collega’s zal hij terugblikken op zijn lange loopbaan.

Woning
De familie Van der Laan is vanaf de oprichting van Remia betrokken bij het bedrijf. In 1925 kwam de vader van Willem van der Laan er als eerste medewerker in dienst. Een kwart eeuw later, toen Remia vanuit Amersfoort naar Den Dolder verhuisde, betrok het gezin Van der Laan een woning op het Remia-terrein.

Sauzenfabriek
Als 17-jarige jongen wordt zoon Willem in dienst genomen als bedieningsman van de Sachet-machine. Hij werkt tien jaar in de margarinefabriek en gaat in 1974 aan de slag in de gloednieuwe sauzenfabriek. Daar heeft hij tot aan zijn pensioen gewerkt. De laatste 25 jaar reisde Van der Laan elke werkdag vanuit Ermelo met de trein naar Den Dolder.

Gedreven medewerker
Als kind was Willem Van der Laan al regelmatig op het terrein van de sauzenfabrikant te vinden. Samen met zijn vader, die in 1925 als eerste medewerker in dienst trad, liep hij als kind al over het terrein en hielp hij her en der met allerhande klusjes. Van der Laan staat bij Remia bekend als een loyale collega met een groot verantwoordelijkheidsgevoel; een harde werker die zijn werk nauwgezet uitvoerde. ‘Een gedreven medewerker met een groot Remia-hart’, aldus Algemeen Directeur Karel de Rooij. ‘Remia kent veel langdurige dienstverbanden, maar een 50-jarig jubileum is een unicum in de geschiedenis van ons bedrijf.’

Reageer op dit artikel