nieuws

Kraft Heinz schrapt 2500 banen

Fabrikanten

Kraft Heinz schrapt 2500 banen

NORTHFIELD – De Amerikaanse voedingsmiddelengigant Kraft Heinz, die ontstond na de fusie tussen Kraft Foods en H.J. Heinz schrapt circa 2500 banen in de Verenigde Staten en Canada. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Volgens de leiding kan er effectiever worden gewerkt en moet de organisatie vereenvoudigd worden.

Onder meer verdwijnen er 700 banen op het voormalig hoofdkantoor van Kraft Foods. De eigenaren van Heinz namen Kraft Foods eind maart over. De bedrijven fuseerden na afloop van het tweede kwartaal tot Kraft Heinz, waarin beide bedrijven de omzet overigens zagen dalen.

Warren Buffett
Heinz werd zelf twee jaar geleden voor $28 miljard overgenomen door Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de befaamde miljardair Warren Buffett, en de Braziliaanse durfkapitalist 3G Capital. Sinds die overname werden ook al 7000 banen geschrapt bij Heinz.

Reageer op dit artikel