nieuws

Amstel partner van Europa League

Fabrikanten

Amstel partner van Europa League

AMSTERDAM – Heineken-dochter Amstel wordt officieel partner van de Europa Liga van de UEFA. De overeenkomst loopt tot het seizoen 2017-18.

Het betekent een terugkeer van het merk Amstel als partner van UEFA. Van 1994 tot en met 2005 was het merk verbonden aan de Champions League, waarna die rol werd overgenomen door zustermerk Heineken. Hoeveel Amstel betaalt voor het partnerschap met de Europa League is niet bekend.

Belangrijke rol
‘De eerdere elfjarige verbintenis met UEFA speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het merk tot een écht internationale speler op de wereldwijde biermarkt. Amstel is trots op een verleden in het ondersteunen van voetbal op verschillende niveaus en we zijn blij dat het merk weer verbonden is met top Europees voetbal’, zo wordt Walter Drenth van Heineken geciteerd.

Andere sponsoren
Andere sponsoren van de Europa League zijn onder meer Hankook, Enterprise en FedEx. Verschillende Nederlandse clubs komen dit seizoen uit in de competitie die ooit in de plaats kwam van de Europa Cup II en de UEFA Cup.

Reageer op dit artikel