nieuws

P&G benoemt David Taylor tot nieuwe topman

Fabrikanten

P&G benoemt David Taylor tot nieuwe topman
Uitgaande topman van Procter & Gamble Alan Lafley (links) en zijn opvolger David Taylor (rechts).

CINCINNATI – Procter & Gamble heeft David Taylor benoemd tot nieuwe topman. Hij volgt bij P&G Alan Lafley op, onder wiens leiding de onderneming veel merken verkocht.

Dat meldt de onderneming. Het in het Amerikaanse Cincinnati gevestigde Procter & Gamble is de fabrikant achter merken als Pampers, Gillette en Ariel. In omzet is het de grootste fabrikant van fast moving consumer goods ter wereld. Onder leiding van Lafley werd gekozen voor een focus op een groep van ruim twintig wereldmerken en werden andere merken afgestoten.

Kroonprins
Lafley draagt nu het stokje over aan David Taylor, die al sinds 1980 bij het bedrijf werkt en die op dit moment het hoofd is van de divisie die zich bezighoudt met gezondheids-, scheer- en verzorgingsproducten. Hij gold al langer als de kroonprins binnen P&G. Afgelopen maandag meldde Wall Street Journal al dat Taylor later in de week officieel zou worden gepresenteerd als de nieuwe topman.

Snellere groei en winstgevender
‘Ik geloof in de kracht van de mensen, merken, producten en waarden van Procter & Gamble. P&G is aan het veranderen in een bedrijf dat sneller groeit en winstgevender is. Ik zet de huidige strategie voort en kijk er naar vooruit de mensen binnen P&G te leiden om terrein te winnen bij consumenten, groei te stimuleren en aandeelhouderswaarde te scheppen’, stelde de nieuwe topman in een toelichting op zijn benoeming.

Sterke dollar
Lafley krijgt een toezichthoudende functie om zo de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Lafley was al topman van het bedrijf tussen 2000 en 2009 en werd in 2013 teruggeroepen om orde op zaken te stellen binnen de onderneming. Donderdag komt P&G met nieuwe kwartaalcijfers. Analisten verwachten dat de fabrikant last zal hebben van de sterke dollar.

Reageer op dit artikel