nieuws

Nutricia wil balieverkoop babymelk

Fabrikanten

Nutricia wil balieverkoop babymelk

AMSTERDAM – Nutricia wil dat babymelkpoeder in de Nederlandse supermarkten alleen nog maar te verkrijgen is bij de servicebalies.

‘We voeren daar gesprekken over met de detailhandel, want we willen onze Nederlandse klanten kunnen garanderen dat babymelkpoeder altijd te verkrijgen is’, zegt een woordvoerder van de fabrikant in De Telegraaf. Nutricia wil op deze manier voorkomen dat Aziatische handelaren grote partijen opkopen, waardoor er geen babymelkpoeder meer is voor de gewone klant.

Hamsteren
Chinezen kopen al jaren melkpoeder in Nederland op sinds het voedselschandaal met vervuild babymelkpoeder, waarbij 300.000 kinderen ziek werden en zes kinderen overleden. ‘Er is niets aan te doen’, zegt de woordvoerster. ‘Onze fabriek in China produceert onder dezelfde strenge kwaliteitseisen die we hier hanteren, maar dat helpt nauwelijks. Zolang dat vertrouwen daar niet is, zal het hamsteren hier doorgaan.’

Reageer op dit artikel