nieuws

Nutricia waarschuwt voor vervalste etiketten

Fabrikanten

DEN HAAG – Nutricia waarschuwt dat etiketten op blikken van dieetvoeding voor baby’s met koemelkallergie, Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2, mogelijk zijn vervalst.

Nutricia waarschuwt voor vervalste etiketten

Dat meldt Nutricia vandaag (dinsdag) in een advertentie in alle landelijke dagbladen. Door de vervalsing van het etiket bevatten deze blikken geen Pepti maar Nutrilon Nenatal 1, een voeding die bestemd is voor te vroeg geboren baby’s. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Nutricia wijst ouders in de advertenties op de juiste houdbaarheidsdata van blikken Pepti 1 en 2 die wel veilig kunnen worden gebruikt.

Allergische reactie
Als kinderen met een koemelkallergie deze drinken, kunnen ze een ‘ernstige allergische reactie krijgen. ‘Nutricia raadt ouders aan die vermoeden dat hun kind, na het drinken van Nutrilon Pepti 1 of Nutrilon Pepti 2 uit blik een allergische reactie vertoont, direct een arts te raadplegen’, aldus de onderneming. Nutricia, producent van baby- en kindervoeding, werd door de politie op de hoogte gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Volgens Nutricia is een beperkte hoeveelheid van de blikken in omloop.

Reageer op dit artikel