nieuws

Europa zegt ‘ja’ tegen nieuwe koffiegigant

Fabrikanten

Europa zegt ‘ja’ tegen nieuwe koffiegigant

AMSTERDAM – Douwe Egberts mag zijn koffieactiviteiten fuseren met die van Mondelez in de nieuwe koffiegigant Jacobs Douwe Egberts. De Europese Commissie heeft hier voorlopige toestemming voor verleend.

Daarmee ontstaat een koffiebedrijf waarin bekende wereldwijde merken Jacobs, Tassimo, Moccona, Senseo and L’Or en lokale topmerken als Douwe Egberts, Kenco, Pilao and Gevalia samenkomen. Het bedrijf wordt naar eigen zeggen de grootste pure player in koffie ter wereld met een omzet van rond de €5 miljard, een positie als nummer één of twee in de markt in achttien landen en 12.000 werknemers.

Meer keuze
‘Wij zijn blij dat de Europese Commissie voorlopige toestemming heeft gegeven voor de creatie van Jacobs douwe Egberts en we zijn er enthousiast over dat hiermee het grootste pure koffiebedrijf ter wereld ontstaat. Door onze topmerken, rijke geschiedenis en top-technologie willen wij consumenten geven wat ze verdienen, meer keuze en toegang tot sommige van de beste koffiemerken ter wereld’, zegt topman Pierre Laubies van Jacobs Douwe Egberts in een reactie.

Nederlanders
De fusie is een jaar geleden aangekondigd en benodigde toestemming van de kartelautoriteiten. De top van het nieuwe bedrijf gaat, naast Laubies, ook bestaan uit onder meer de Nederlanders Roland Weening en Jan van Bon. De nieuwe top is een mix van topbestuurders van Douwe Egberts en van de koffietak van Mondelez. De Belg Laubies was al de baas bij DE Master Blenders en heeft een verleden bij onder meer het Mars-concern en investeerder CVC.

Reageer op dit artikel