nieuws

Nieuwe eigenaar voor koekjes Destrooper

Fabrikanten

Nieuwe eigenaar voor koekjes Destrooper

LO-RENINGE – De vooral uit de tabaksbranche bekende familie Vandermarliere is de nieuwe eigenaar van het Belgische koekjesmerk Jules Destrooper dat ook in Nederland verkrijgbaar is.

De familie Vandermarliere neemt het koekjesmerk over via de holdingGT&CO. Alle werknemers gaan mee naar de nieuwe eigenaar en over de overnameprijs worden geen uitspraken gedaan. De overnemende partij heeft veel geld in kassa na de verkoop van het tabaksbedrijf Gryson aan Japan Tobacco in 2012 voor bijna een half miljard.

Sigarenmerk
Op dit moment is de familie nog eigenaar van het bekende sigarenmerk J. Cortès en was op zoek naar nieuwe investeringen. Emmanuel Blomme volt Peter Destrooper op als ceo. Hij stelt in de Belgische krant De Morgen dat het gaat om twee bedrijven die perfect bij elkaar passen. ‘De families Vandermarliere en Destrooper kennen elkaar, en zo wist men dat het bedrijf te koop stond. De familie Vandermarliere is ook altijd willen blijven ondernemen, vooral in merken. Dat het om twee families gaat is belangrijk. Zo blijft de werkgelegenheid verzekerd. Met een multinational is dat niet altijd het geval.’

Verder uitbouwen
Jules Destrooper is goed voor een jaaromzet van €36 miljoen, waarvan iets meer dan de helft buiten België. Nederland en Frankrijk zijn ook grote afzetmarkten voor het merk, terwijl Destrooper ook elders in de wereld actief is. De nieuwe eigenaar ziet goede mogelijkheden onder meer de internationale positie van het merk verder uit te bouwen.

Reageer op dit artikel