nieuws

Oetker koopt fabrikant diepvriestaarten

Fabrikanten

Oetker koopt fabrikant diepvriestaarten

HAMBURG – Dr. Oetker neemt de Duitse fabrikant van diepvriesgebak Coppenrath & Wiese over. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten in Duitsland.

Over de overnameprijs worden geen uitspraken gedaan. Coppenrath & Wiese stond al langere tijd in de etalage, waarbij zowel mondiale levensmiddelengiganten als investeerders interesse toonden. Na het overlijden van oprichter Aloys Coppenrath in 2013 ontstond veel onzekerheid rond de fabrikant van diepvriesgebak. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat de erfgenamen wilden verkopen.

Familiebedrijf
Voor Dr. Oetker, al groot in gebaks- en taartenmixen, betekent de overname de toevoeging van een nieuw segment. Topman Richard Oetker noemt de overname een ‘historische mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming’. ‘Wij zij erg blij dat wij met Coppenrath & Wiese een bedrijf in onze Oetker-groep kunnen opnemen dat als familiebedrijf perfect past bij de waarden, doelen en strategie van Dr. Oetker. Wij spreken dezelfde taal.’

Reageer op dit artikel