nieuws

Investeerder nieuwe eigenaar Van Geloven

Fabrikanten

Investeerder nieuwe eigenaar Van Geloven

TILBURG – De Brits/Amerikaanse investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners L.P. neemt de meerderheid van de aandelen over van snackfabrikant Van Geloven.

Van Geloven is bekend van onder andere Mora, Hebro en De Bourgondiër. Het managementteam van Van Geloven neemt een minderheidsbelang in het bedrijf. In 2014 had Van Geloven een omzet van €195,4 miljoen.

Staat van dienst

Peter Doodeman, ceo van Van Geloven, heeft vertrouwen in de nieuwe eigenaar. ‘Ik ben blij met een nieuwe grote investeerder als TowerBrook. TowerBrook heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om de ontwikkeling van bedrijven waarin ze investeren. We kijken er dan ook naar uit om de komende jaren nauw met hen samen te werken.’

Focus

Volgens Doodeman focust de snackfabrikant zich de komende tijd op nieuwe producten en internationale expansie. ‘We hebben de afgelopen jaren ontzettend hard gewerkt aan de positie van onze thuismarkten in de Benelux en zijn er klaar voor om in de nabije toekomst ook daarbuiten te expanderen. We hebben als doel om de business significant verder te laten groeien met een focus op nieuwe producten en internationale expansie. Hierbij streven we ernaar om onze positie te verstevigen in de dynamische Europese markt.’

Reageer op dit artikel