nieuws

Principeakkoord over cao Unilever

Fabrikanten

Principeakkoord over cao Unilever

UTRECHT/ ROTTERDAM – De vakbonden hebben met Unilever een principeakkoord bereikt over een tweejarige cao en een nieuwe pensioenregeling.

De werknemers van het was- en voedingsmiddelenconcern krijgen een loonsverhoging van in totaal 5,65 procent in drie stappen. Partijen hebben dit donderdag bekendgemaakt. De cao geldt van 1 mei 2013 tot 1 mei 2015 voor ongeveer 2000 werknemers op de Unilever-locaties in Rotterdam, Vlaardingen, Oss en Hellendoorn.

Goede loonsverhoging
Ze krijgen er 1,5 procent loon bij per 1 mei 2013, 2 procent per 1 mei 2014 en 2,15 procent per 1 januari 2015.

‘Het cao-akkoord voorziet in een goede loonsverhoging en een aantal sterke sociale afspraken. Bijvoorbeeld over mantelzorg, uitzendkrachten en oudere werknemers. En de werknemers hebben nu eindelijk duidelijkheid over hun toekomstige pensioen’, aldus onderhandelaar Frans van de Veen van CNV Vakmensen.

Reageer op dit artikel