nieuws

Nieuwe poging krokettenfusie mislukt

Fabrikanten

Nieuwe poging krokettenfusie mislukt

AMSTERDAM – Krokettenmaker Royaan is er voor de tweede keer in twee jaar niet in geslaagd Van Geloven over te nemen.

In het diepste geheim probeerde het bedrijf van de familie Fentener van Vlissingen de eigenaar van het merk Mora in te lijven, maar bronnen in de markt melden in De Telegraaf dat ook deze poging is mislukt. Personele strubbelingen bij de bedrijven van de Fenteners van Vlissingen zouden dit keer de oorzaak zijn.

2012

Van Geloven en Royaan wilden in 2012 ook al samengaan. De mededingingsautoriteit verbood dat toen om een monopolie op kroketten te voorkomen. Wel gaf het voorwaarden waaronder de fusie alsnog mocht plaatsvinden. Royaan is via investeringsmaatschappij NPM Capital in handen van de miljardairsfamilie. Royaan heeft zelf ook bekende krokettenmerken, waaronder Van Dobben.

Naam

Van Geloven is de nieuwe naam van snackfabrikant Ad van Geloven uit Tilburg. In oktober introduceerde het bedrijf een nieuwe huisstijl en een nieuw logo, om zo een duidelijker onderscheid te maken tussen de naam van het bedrijf en de merknaam Ad van Geloven.

Reageer op dit artikel