nieuws

Unilever kiest voor duurzame palmolie

Fabrikanten

Unilever kiest voor duurzame palmolie

ROTTERDAM – Unilever maakt nog voor het einde van het jaar zijn een deel van zijn beloftes op het gebied van palmolie waar. De Brits-Nederlandse levensmiddelenfabrikant gebruikt dan honderd procent duurzame en traceerbare palmolie in producten voor de Europese markt.

Dat staat in een rapport dat Unilever heeft gepubliceerd. De onderneming beloofde eerder in 2020 wereldwijd alleen nog duurzame palmolie van duidelijke herkomst te gebruiken. Europa is nu het eerste continent waar deze afspraak wordt nagekomen. Unilever is wereldwijd één van de grootste gebruikers van palmolie. De fabrikant wordt om die reden regelmatig aangesproken door actie- en milieugroepen.

Druk vanuit de markt
Unilever verwerkt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen ton palmolie in producten als ijs en margarine. ‘Europese consumenten maken zich meer zorgen en de druk vanuit de markt is daar het grootst’, zo verklaart Biswaranjan Sen, die bij Unilever over procurement gaat in de Wall Street Journal. Het gebruik van palmolie door grote fabrikanten wordt gezien als een belangrijke reden voor het kappen van regenwoud in landen als Maleisië en Indonesië.

Reageer op dit artikel