nieuws

AB InBev lijdt onder matige Russische markt

Fabrikanten

AB InBev lijdt onder matige Russische markt
AB InBev maakt meer omzet bij dalend volume

LEUVEN – Een dalende bierverkoop in Rusland drukt de afzet van Anheuser-Busch InBev (AB InBev). ’s Werelds grootste brouwer, in Nederland actief met onder meer Jupiler en Hertog Jan, zag de totale verkopen in het derde kwartaal met 2,6 procent teruglopen.

Dat bleek vrijdag uit de cijfers die het concern presenteerde. In Rusland zakte de bierafzet in de periode juli-september op jaarbasis wel met een vijfde in. AB InBev spreekt van een zwakke markt. Ook kampt het concern in Rusland met verlies van marktaandeel.

Groeicijfer
De bedrijfswinst (ebitda) van AB InBev steeg, vergeleken met een jaar eerder, met 1,3 procent tot ruim $4,7 miljard (€3,7 miljard). Dat is een stuk minder dan het groeicijfer van 9,5 procent dat over het tweede kwartaal werd gerapporteerd. De prestaties waren ook zwakker dan analisten hadden voorspeld.

Reageer op dit artikel