nieuws

Mogelijk nieuwe naam Verkade-eigenaar

Fabrikanten

Mogelijk nieuwe naam Verkade-eigenaar

LONDEN – De Britse koekfabrikant United Biscuits, fabrikant van onder meer Verkade en Sultana, denkt na over een naamswijziging. In voorbereiding op de mogelijk voor later dit jaar op het programma staande beursgang wordt overwogen de naam van zijn populairste merk over te nemen, McVitie’s.

De vooral bij Britse consumenten bekende naam moet de herkomst van het bedrijf benadrukken en voor meer vertrouwen zorgen bij potentiële beleggers. Volgens de Financial Times, dat zich beroept op bronnen, is er nog geen definitief besluit gevallen over de mogelijke naamswijziging. De eigenaren van United Biscuits, investeerders Blackstone en PAI Partners, zijn al geruime tijd op zoek naar mogelijkheden om zich van de koekjesfabrikant te ontdoen. Daarbij lijkt het erop dat een beursgang de voorkeur van deze partijen heeft, al zijn er ook gesprekken gevoerd met mogelijke kopers.

Kandidaten
Een van de kandidaten om United Biscuits over te nemen is het uit de Filipijnen afkomstige San Miquel, terwijl ook de Italiaanse zoetwarengigant Ferrero en het Turkse Ulker Biskuvi Sanyi tot de mogelijke kopers wordt gerekend. Tenslotte wordt ook de naam van het Amerikaanse Kellogg-concern genoemd. Voor zover bekend heeft echter nog niemand een concreet bod op United Biscuits gedaan.

Reageer op dit artikel