nieuws

Cutrale mag boeken Chiquita bekijken

Fabrikanten

Cutrale mag boeken Chiquita bekijken

CHARLOTTE – Het Brazilaanse Cutrale mag de boeken bekijken van bananengigant Chiquita. Daarmee moet het voor Cutrale mogelijk worden met een verbeterd bod te komen.

Dat heeft Chiquita laten weten. De voor 17 september aangekondigde bijzondere aandeelhoudersvergadering van Chiquita is verschoven naar 3 oktober. Ook het Ierse Fyffes, met wie Chiquita zou samensmelten, heeft de vergadering voorlopig uitgesteld. Het eerdere bod van $13 van Cutrale, samen met investeerder Saffra Group, werd als ‘onvoldoende’ afgewezen.

Belastinggeld
Chiquita staat op het punt om via een aandelenruil samen te smelten met de Ierse branchegenoot Fyffes. Die nieuwe combinatie zou sterker staan in de concurrentie met rivalen als Dole en Del Monte. Door het hoofdkantoor in Ierland neer te zetten, bespaart Chiquita onder meer veel belastinggeld. Cutrale kwam echter enkele weken geleden met een vijandig tegenbod.

Reageer op dit artikel