nieuws

‘Kellogg’s mogelijke koper United Biscuits

Fabrikanten

‘Kellogg’s mogelijke koper United Biscuits
Hans Prinsen

DETROIT – De Amerikaanse fabrikant van ontbijtgranen Kellogg’s heeft zakenbank Barclays in de arm genomen om een mogelijke overname van Verkade-moeder United Biscuits te onderzoeken. Deze fabrikant is door eigenaren Blackstone en PAI Partners al enige tijd geleden in de etalage gezet.

Dat meldt Sky News, zonder daarbij een bron te vermelden. De investeerders die op dit moment eigenaar zijn van United Bicuits hebben Goldman Sachs en JP Morgan ingeschakeld om de opties rond de toekomst van United Biscuits te onderzoeken. Verkoop is daarbij een optie, maar het is ook mogelijk dat het bedrijf achter merken als Verkade, Sultana en McVities naar de beurs wordt gebracht.

Andere mogelijke kopers
United Biscuits zou zich ook in de belangstelling van het Chinese Bright Foods en het Turkse Ülker mogen verheugen. Kellogg’s is op zoek naar uitbreiding van de activiteiten, nu de verkoop van ontbijtgranen in een aantal markten moeilijk verloopt. Het bedrijf is ook eigenaar van chipsmerk Pringles. Vorige week bleek dat de omzet van Kellogg’s in het tweede kwartaal met ongeveer 1 procent is afgenomen tot 3,7 miljard dollar. De winst daalde met liefst 16 procent naar 295 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel