nieuws

Fabriekssluiting kost Philip Morris €363 miljoen

Fabrikanten

Fabriekssluiting kost Philip Morris €363 miljoen

BERGEN OP ZOOM – De sluiting van de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom gaat Philip Morris $495 miljoen, zo’n €363 miljoen.

De Amerikaanse fabrikant van merken als Marlboro, L&M en Chesterfield heeft een voorziening in deze orde van grootte getroffen. Dat meldt het Finanacieele Dagblad. Het bedrag kwam naar buiten tijdens een bijeenkomst tussen de fabrikant en financieel analisten die in Zwitserland is gehouden.

In april kondigde Philip Morris aan de fabriek in Nederland te sluiten waardoor 1231 banen komen te vervallen. Na acties en stakingen kwamen de bonden en directie een sociaal plan overeen waarin medewerkers een ontslagvergoeding krijgen van 1,6 maal de oude kantonrechtersformule.

Facilitair medewerkers

Medewerkers van dienstverlener Facilicom bij Philip Morris vallen buiten de  regeling. De 180 werknemers, waaronder cateringmedewerkers, schoonmakers en onderhoudsmensen raken ook hun baan kwijt en voeren vandaag actie. Volgens CNV vakmensen nemen ze het Philip Morris zeer kwalijk dat het sociaal plan niet voor hen geldt en doen nu ‘een moreel appel op de directie van de sigarettenfabrikant.’ Ook zij willen een ontslagvergoeding volgens de ‘riante’ oude kantonrechtersformule.

Reageer op dit artikel