nieuws

CNV stelt hogere looneis bij Heineken

Fabrikanten

CNV stelt hogere looneis bij Heineken

UTRECHT – Het versoepelde bonusbeleid voor de top van Heineken moet worden weerspiegeld in een flinke loonstijging voor alle medewerkers van het bedrijf.

Dat stelde vakbond CNV Vakmensen vrijdag in de looneis voor de komende cao-onderhandelingen bij de bierbrouwer. CNV eist daarbij een loonsverhoging van 3 procent. Dat is meer dan de bond normaal gesproken vraagt, stelde onderhandelaar Gert-Jan den Besten.

Meeliften
‘Maar hier kan het. De raad van commissarissen bij Heineken vindt het goed dat de top van de onderneming fors plust. Mijn leden zijn van mening dat de rest dan ook nadrukkelijk mag meeliften op de goede bedrijfsresultaten.’ Heineken kreeg onlangs veel kritiek van aandeelhouders omdat de bonusregels voor de top werden versoepeld.
Daarmee werd voorkomen dat het bestuur en enkele honderden topmanagers door de slechte economische omstandigheden geen bonus zouden krijgen. CNV wil dat nu ook de regels voor de prestatiebeloning voor de overige circa 3200 werknemers worden versoepeld.

Binnenkort beginnen
De vakbond verwacht de onderhandelingen over de nieuwe cao binnenkort te beginnen. De vorige overeenkomst liep op 1 januari af en zou met 1 jaar verlengd moeten worden.

Reageer op dit artikel