nieuws

Mekkafood niet langer onder vuur Halalpolitie

Fabrikanten

Mekkafood niet langer onder vuur Halalpolitie

VENLO – Mekkafood in Venlo ligt niet meer onder vuur van de Halal-politie nu de fabrikant een halal-certificaat krijgt van Halal Europe in Aken.

De certificering door Halal Europe garandeert de halalwaardigheid van alle diepvriesproducten van Mekkafood conform de internationaal geldende halal-normen, meldt Mekkafood in een persbericht.

Halalpolitie

De keuze voor Halal Europe is na nauw overleg met de consumentenorganisatie De Halalpolitie (onderdeel van de Stichting Halal Bewust) genomen. Mekkafood lag begin februari onder vuur van de Halalpolitie.  De fabrikant zou onbetrouwbare halalcertificaten gebruiken. Mekkafood betwistte dat maar ging toch in gesprek met de Halalpolitie.

Wel betrouwbaar certificaat

Certificeerder Halal Europe geniet volgens de fabrikant wel het volledige vertrouwen van de Halalpolitie. Die heeft inmiddels de status van Mekkafood op Halalwijzer.nl van ‘In behandeling’ verhoogd naar ‘Positief advies’, meldt de fabrikant.

Reageer op dit artikel