nieuws

Chiquita en Fyffes fuseren

Fabrikanten

Chiquita en Fyffes fuseren

CHARLOTTE – De Amerikaanse fruitproducent Chiquita Brands International gaat fuseren met de Ierse branchegenoot Fyffes om ’s werelds grootste bananenbedrijf te vormen.

Dit hebben de twee ondernemingen bekendgemaakt. De fusie wordt geheel in aandelen afgehandeld, waarna de aandeelhouders van Chiquita 50,7 procent van het nieuwe bedrijf zullen bezitten en de aandeelhouders van Fyffes de rest.

Omzet

Het gecombineerde concern, met de naam ChiquitaFyffes, heeft een jaarlijkse omzet van 4,6 miljard dollar (3,3 miljard euro) en zal een notering krijgen aan de beurs in New York. Het bedrijf krijgt hoofdkantoren in Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina en in Dublin. Het samengaan van de twee ondernemingen moet voor het einde van dit jaar worden afgerond. Volgens de bedrijven zal de fusie leiden tot 40 miljoen dollar aan jaarlijkse kostenbesparingen. Er werken wereldwijd circa 32.000 mensen in meer dan 70 landen voor het gecombineerde bedrijf.

Reageer op dit artikel