nieuws

Hogere winst voor PepsiCo

Fabrikanten

PURCHASE – Levensmiddelenfabrikant PepsiCo heeft de winst in het laatste kwartaal met 5 procent weten te verhogen.

Het bedrijf profiteerde van kostenbesparingen en een aantrekkende verkoop van chips en snacks. PepsciCo is behalve de maker van Pepsi Cola onder meer ook de eigenaar van de chipsmerken Lay’s en Dorito’s, de sappen van Tropicana en ontbijtgranen en repen van Quaker Oats.

Nettowinst

De nettowinst van het concern kwam uit op ruim 1,7 miljard dollar. De omzet steeg licht tot ruim 20 miljard dollar. Pepsi verkocht 3 procent meer snacks dan een jaar eerder en zag de verkopen van frisdrank met 1 procent stijgen. De resultaten lagen iets boven de verwachting van analisten. Het bedrijf meldde bij de publicatie van de cijfers  verder het dividend te verhogen en zijn aandeleninkoopprogramma uit te breiden.

Reageer op dit artikel