nieuws

Halalpolitie richt pijlen op Mekkafood

Fabrikanten

Halalpolitie richt pijlen op Mekkafood

VENLO – Mekkafood, de Nederlandse fabrikant van diepvriesvlees met halalkeurmerk, Mekkafood ligt onder vuur. Volgens consumentenorganisatie Halalpolitie zit aan verschillende van de door de fabrikant gebruikte certificaten die garanderen dat het vlees volgen de islamitische regels is geproduceerd een luchtje. In 2013 zou er zelfs een aantal weken zijn geproduceerd zonder dat producten formeel halalgecertificeerd waren.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. De Halalpolitie deed uitgebreid onderzoek naar de productie van het in 1993 in Venlo door Wout van Eeuwijk opgerichte Mekkafood. In een verkoopmap van Mekkafood trof de consumentenorganisatie onder meer een halalcertificaat aan dat door de fabrikant zelf is ondertekend en een van de Diplomatic Council uit Den Haag. Die organisatie is volgens de Halalpolitie onbekend.

Globale denktank

Mekkafood spreekt in een weerwoord over ‘suggestieve en foutieve berichtgeving’. Diplomatic Council is volgens de fabrikant een ‘door ambassadeurs geleide globale denktank en een erkende certificeringsautoriteit’. Deze week gaat Mekkafood in overleg met de Halalpolitie over de bevindingen van de organisatie. Tot die tijd wil Mekkafood niet concreet ingaan op de verwijten.

Reageer op dit artikel