nieuws

Duits Borggreve koopt Bolletje

Fabrikanten

Duits Borggreve koopt Bolletje
ANP

ALMELO – Het Duitse bedrijf Borggreve neemt Bolletje over. De producent van koekjes, beschuit en andere bakkersproducten blijft wel zelfstandig actief op de Nederlandse markt.

Dat liet het Almelose bedrijf maandag weten. Voor de medewerkers van het bedrijf verandert er nagenoeg niets en ook de consument zal weinig merken van de overname, behalve dat er mogelijk nieuwe producten van het Duitse bedrijf onder de vlag van Bolletje in de schappen komen te liggen. Het is onbekend hoeveel geld er is gemoeid met de overname. Beide bedrijven draaien een omzet van €200 miljoen en hebben zo’n 800 mensen in dienst.

Internationaal

Borggreve is vlak over de Duitse grens in het stadje Neuenhaus gevestigd en specialiseert zich eveneens in beschuit en koekjes. De bedrijven hopen elkaars producten op de markt te kunnen brengen op respectievelijk de Nederlandse en de Duitse markt. Ook denken de bedrijven internationaal aan de weg te kunnen timmeren.

Overnamepartner
De overname hoeft niet goedgekeurd te worden door de mededingingsautoriteiten. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) hield in december 2012 nog een overname door Continental Bakeries tegen, zodat de prijs van beschuit niet zou stijgen. De combinatie tussen Bolletje en die overnamepartner zou namelijk een te groot marktaandeel krijgen.

Reageer op dit artikel