nieuws

Henkel streeft naar forse omzetgroei

Fabrikanten

Henkel streeft naar forse omzetgroei

DÜSSELDORF – Henkel streeft naar een omzet van €20 miljard in 2016, waarvan de helft moet worden behaald in opkomende markten.

Dat maakte de Duitse fabrikant van verzorgingsproducten, wasmiddelen en lijm vandaag bekend. De omzetgroei moet behaald worden in gebieden als Oost-Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Azië, met uitzondering van Japan. Vorig jaar werd daar 43 procent van de omzet behaald.

2012

Henkel heeft in 2012 een flinke winstgroei gerealiseerd. De nettowinst van het concern, dat onder meer de Pritt-lijmstift, Persil en Witte Reus maakt, bedroeg vorig jaar €1,5 miljard, een toename van 30 procent ten opzichte van 2011. De omzet steeg met 5,8 procent tot €16,5 miljard.

Doelstellingen

Volgens bestuursvoorzitter Kasper Rorsted heeft Henkel alle financiële doelstellingen die in 2008 werden opgesteld voor de periode tot eind 2012 behaald. Dit jaar verwacht hij een omzetgroei, zonder inbreng van overnames, te realiseren van 3 tot 5 procent en een stijging van de winstmarge van 14,1 procent naar 14,5 procent.

Reageer op dit artikel