nieuws

Opsplitsing Kraft Foods stap dichterbij

Fabrikanten

Opsplitsing Kraft Foods stap dichterbij

CHICAGO – Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Foods is een stap dichterbij opsplitsing. De commissarissen van het bedrijf hebben formeel ingestemd van de verdeling in een wereldwijde snackproducent en een Amerikaanse fabrikant van kruidenierswaren.

Dat meldt Food Business Review. De afsplitsing van de Noordamerikaanse activiteiten moet op 1 oktober worden uitgevoerd. De wereldwijde snackdivisie gaat dan door onder de naam Mondelez International, terwijl de Amerikaanse tak de naam Kraft Foods gaat voeren. Bestaande aandeelhouders krijgen ieder één aandeel in het afgesplitste bedrijf per drie aandelen in het huidige concern.

Miracle Whip

Het opgesplitste bedrijf krijgt twee noteringen aan de Nasdaq in Amerika. Bekendste merken voor Mondelez International zijn Lu, Oreo, Cadbury en Milka. In de kruidenierswaren zijn merken als Philadelphia, Maxwell House-koffie en sauzenmerk Miracle Whip actief.

Reageer op dit artikel