nieuws

Krokettenfusie definitief van de baan

Fabrikanten

Krokettenfusie definitief van de baan

WIJK BIJ DUURSTEDE – De voorgenomen fusie tussen Ad van Geloven en Royaan (bekend van de snackmerken Mora, Kwekkeboom en Van Dobben) gaat definitief niet door.

De druppel was de voorwaarde van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) om het bedrijf geen toestemming te geven om snacks onder het merk Van Dobben in de supermarkt te verkopen. Dat meldt De Telegraaf.

Blij

Arnold van Dobben, zoon van de oprichter, zegt tegen de krant blij te zijn dat de fusie van de baan is. ‘De NMa heeft er bijna een jaar over gedaan om tot zijn oordeel te komen. Toekomstplannen werden in die periode in de ijskast gezet. Of je een promotie wel of niet groot opzet. Of je een productielijn wel of niet vervangt. Nu kan directeur Bart Bakker weer vol gas geven. Iedereen kan, op zijn Hollands gezegd, weer gewoon met zijn werk bezig zijn. Dat doet me goed. Ik heb er een fles op opengetrokken.’

Spiraalvriezer

De daad is meteen bij het woord gevoegd. Bij een van de productielocaties van Royaan wordt een spiraalvriezer vernieuwd. ‘Er wordt gelijk weer geinvesteerd. Ook een paar andere plannen die we in gedachten hadden, gaan we in noodgang uitvoeren.’

Reageer op dit artikel