nieuws

Campina tiende keer grootste A-merk

Fabrikanten

Campina tiende keer grootste A-merk

ZALTBOMMEL – Campina was in 2011 voor het tiende jaar op rij het A-merk met de grootste supermarktomzet in Nederland. Het zuivelmerk was goed voor 376,7 miljoen euro, exact een miljoen euro meer dan Marlboro.

Dat blijkt uit de Merken Top 100 van Foodmagazine en SymphonyIRI. In het onderzoek worden de omzetgegevens van de grootste merken vergeleken. Campina stond de afgelopen negen jaar ook al bovenaan, maar het is nog maar de vraag of dat komend jaar opnieuw het geval is. Marlboro rukt namelijk mede dankzij accijnsverhogingen in hoog tempo op.

Dossier

De top vijf bestaat dit jaar uit Campina, Marlboro, Douwe Egberts, Coca-Cola, en Heineken. De hoogste nieuwe binnenkomer is Lucky Strike, de snelste stijger is Bio+.

In een speciaal dossier over de Merken Top 100 vindt u alle cijfers en de belangrijkste trends.

Reageer op dit artikel