nieuws

Heinz verbetert resultaten

Fabrikanten

Heinz verbetert resultaten

PITTSBURGH – De Amerikaanse levensmiddelenproducent H.J. Heinz, vooral bekend van de gelijknamige ketchup, heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar meer winst en omzet behaald.

Dat liet het bedrijf woensdag weten. De nettowinst steeg in het kwartaal dat eind juli afliep tot 240,4 miljoen dollar, van 212,6 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet klom met 1,6 procent tot 2,48 miljard dollar. Heinz deed het goed in opkomende markten. Daar steeg de verkoop met 22 procent. Daarmee werden de moeizame marktomstandigheden in Europa en de Verenigde Staten gecompenseerd, aldus Heinz.

Opkomende markten

Topman William Johnson zei vooral naar opkomende markten te kijken voor verdere groei, onder meer via overnames. Heinz wil dat in 2013 minstens 20 procent van de wereldwijde omzet uit opkomende economieën komt. Nu is dat nog bijna 18 procent.

Winststijging

Johnson waarschuwde verder dat de resultaten in het tweede kwartaal lager kunnen uitvallen dan analisten verwachten. Voor het gehele boekjaar hield hij vast aan de prognose van een winststijging tot 10 procent.

 

 

Reageer op dit artikel