nieuws

Unox heeft meer klanten dan Campina

Fabrikanten

Unox heeft meer klanten dan Campina

DONGEN – Unox verdringt Campina als A-merk met de grootste klantenkring. Dat blijkt uit de A-merken klanten toptien van het GfK.

Ruim 6,5 miljoen huishoudens (88,7 procent van de huishoudens) hebben het afgelopen jaar Unox gekocht. Campina trok evenveel klanten als vorig jaar, maar mede door een forse stijging van de Unox-omzet uit aanbiedingen, wist Unox bijna 300.000 meer kopers te trekken dan vorig jaar. Dr. Oetker steeg van plaats 6 naar plaats 4 in de A-merkklantentoptien. Bij alle toptien A-merken was er sprake van een forse stijging van de omzet uit aanbiedingen. Vooral bij de Unilever-merken (Unox, Knorr en Calvé) en Verkade nam het aandeel van de promotie-omzet fors toe.

Regio

Unox heeft in elke regio, met uitzondering van de drie grote steden, de meeste klanten. Ook bij de huishoudens zonder kinderen (jong en oud) is Unox de favoriet, terwijl bij de gezinnen Knorr het merk met de meeste klanten is. Unox is bij Albert Heijn en C1000 het A-merk met de grootste klantenkring, terwijl Campina dit bij Plus, Jumbo, Dirk en Super de Boer is. De toptien bestaat respectievelijk uit Unox, Campina, Knorr, Dr. Oetker, Honig, Maggi, Friesche Vlag, Lu, Calvé en Verkade.

Reageer op dit artikel