nieuws

De Ruijter stapt over op UTZ-cacao

Fabrikanten

De Ruijter stapt over op UTZ-cacao

ZEIST – De Ruijter stapt als eerste broodbelegproducent over op UTZ-gecertificeerde cacao. In eerste instantie zal een klein deel van de cacaoberg die de Heinz-dochter jaarlijks verwerkt afkomstig zijn van gecertificeerde cacaoboeren.

Het aanbod UTZ gecertificeerde cacao op de wereldmarkt is nog beperkt. Die situatie verbetert de komende jaren aanzienlijk, verwacht De Ruijter. Voor 2015 moet het complete assortiment chocolade broodbeleg volledig van duurzaam geteelde cacaobonen worden gemaakt.

 

Opschaling
Met het UTZ-initiatief volgt De Ruijter het voorbeeld van Verkade. Deze maker van chocoladerepen en –letters verwerkt sinds 2008 fairtrade-cacao in zijn producten. Ook bedrijven als FrieslandCampina, Mars en Nestlé hebben aangegeven die stap te gaan maken. Om aan die groeiende vraag naar duurzaam geteelde cacaobonen te voldoen wordt momenteel wereldwijd gewerkt aan de opschaling van de UTZ-certificering van cacaoboeren.

 

 

 

Reageer op dit artikel