nieuws

Ouders boos op Campina

Fabrikanten

Ouders boos op Campina

DEN HAAG – Ouders van kinderen die dagelijks schoolmelk drinken, zijn boos op Campina vanwege het terugbrengen van de inhoud van de pakjes melk.

Campina levert melk via het project Campina op School. Het bedrijf liet deze week weten de inhoud van de pakjes melk te verminderen van 250 ml naar 200 ml. In een e-mail aan schoolmelkabonnees laat Campina weten dat de prijs hetzelfde blijft. ‘Dat is dus een verkapte prijsverhoging. Want we krijgen maar liefst eenvijfde melk minder, maar daar moeten we wel hetzelfde bedrag voor betalen’, klaagt één van de ouders in De Telegraaf.

Telefoontjes

Bij Campina hebben ze ondertussen meerdere telefoontjes ontvangen van ouders. ‘De meeste mensen willen gewoon even weten hoe het zit en dat leggen we dan keurig uit’, zegt een woordvoerder. Volgens Campina is het besluit tot verminderen van de inhoud vooral vanwege technisch gemak in de fabriek genomen. ‘De andere pakjes, met bijvoorbeeld chocomelk, zijn ook maar 200 ml en dus is dit veel makkelijker.’

Kosten

Dat er niet minder betaald hoeft te worden, is volgens het melkbedrijf logisch. ‘De kosten voor verpakkingen en transport stijgen wel allemaal. We maken het niet duurder, maar al onze andere producten stijgen wel 2 eurocent.’ Voor een pakje schoolmelk moet in het nieuwe jaar 34 eurocent worden betaald. Voor de andere pakjes, zoals drinkyoghurt, moeten ouders 36 cent betalen. 65.000 Basisschoolscholieren hebben een abonnement op schoolmelk.

Reageer op dit artikel