nieuws

Mexicaanse griep goed voor fabrikant

Fabrikanten

Mexicaanse griep goed voor fabrikant

DALLAS – De uitbraak van de Mexicaanse griep had in het vierde kwartaal van vorig jaar een gunstig effect op de resultaten van Kimberly-Clark.

Door de griep steeg de verkoop van mondkapjes en zakdoekjes, waardoor de producent van onder meer Huggies en Kleenex een hogere winst boekte. De nettowinst steeg tot 492 miljoen dollar van 419 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet ging met 8,4 procent omhoog tot 4,98 miljard dollar.

Aandeel

De winst per aandeel bedroeg 1,17 dollar. Dat is wel wat minder dan verwacht. Analisten gepolst door Reuters gingen uit van een winst per aandeel van 1,25 dollar. Voor 2010 rekent het bedrijf op een winst per aandeel van 4,80 tot 5 dollar. De omzet stijgt naar verwachting met 5 tot 6 procent.

Reageer op dit artikel