nieuws

Campina heeft grootste klantenkring

Fabrikanten

Campina heeft grootste klantenkring

DONGEN – Campina is het A-merk met de grootste klantenkring in Nederland. Ruim 6,3 miljoen huishoudens (86,6 procent) hebben dit merk het afgelopen jaar gekocht.

Dat blijkt uit een top 10 A-merken, opgesteld door het GfK. Uit gegevens van het onderzoeksbureau blijkt dat met name consumenten in het westen en het zuiden van het land en in de drie grote steden producten van Campina kopen. In het noorden wint Friesche Vlag het van Campina en in het oosten is Knorr het meest populair.

Supermarkten

Campina is vooral gewild bij klanten van Super de Boer, Plus, Jumbo, Dirk van den Broek en Dekamarkt. Bij Albert Heijn en C1000 is Unox het meest gewilde A-merk. Bij bijna 70 procent van de A-merken wordt het product gepland gekocht. Met name bij bier, margarine en frisdranken staat de aankoop vóór het winkelbezoek al vast.

Reageer op dit artikel