nieuws

Akkoord over sociaal plan Honig

Fabrikanten

Akkoord over sociaal plan Honig

NIJMEGEN – De vakbonden hebben met Heinz op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een sociaal plan voor de 240 werknemers van Honig in Nijmegen die door Heinz zullen worden ontslagen.

‘Hoewel de leden tevreden zijn over het sociaal plan, is er ook wrevel over het feit dat Heinz flink verdient aan de verkoop van het fabrieksterrein. Tegelijkertijd draait de Nederlandse maatschappij op voor de kosten van werkloosheidsuitkeringen van veel werknemers’, aldus Jos Hendriks van FNV Bondgenoten. Zoals bekend wordt de Honig-fabriek, bekend van de soepen en sausen, na tachtig jaar gesloten. De eigenaar verkoopt het terrein aan de gemeente Nijmegen die er huizen wil bouwen

Begeleiding

Het sociaal plan voorziet in begeleiding van werk naar werk, een speciale ouderenregeling voor werknemers die 52 jaar of ouder zijn en een schadeloosstelling aan werknemers jonger dan 52 jaar. De hoogte is afhankelijk van de leeftijd en het aantal dienstjaren en dient als aanvulling op een uitkering, een lager loon bij nieuw werk en pensioenschade. De details worden de komende weken verder uitgewerkt.

Reageer op dit artikel