nieuws

Griep houdt Kimberly-Clark gezond

Fabrikanten

Griep houdt Kimberly-Clark gezond

DALLAS – Kostenreducties en de Mexicaanse griep hebben gezorgd voor opptimisme bij Kimberly-Clark. De fabrikant van onder andere Huggies, Page en Kleenex, heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar naar boven bijgesteld.

Een sterke groei van de verkoop van mondkapjes tegen de Mexicaanse griep is duidelijk een steun in de rug geweest voor het bedrijf. Het concern verwacht voor heel 2009 een winst per aandeel van 4,50 tot 4,60 dollar. In juli ging Kimberly-Clark nog uit van 4,10 tot 4,25 dollar.

Nettowinst

Kimberly-Clark behaalde over het derde kwartaal een nettowinst van 582 miljoen dollar (357 miljoen euro) vergeleken met 413 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 1,40 dollar, veel beter dan analisten hadden verwacht. De omzet daalde met 1,7 procent tot 4,91 miljard dollar. Ook dit was boven verwachting.

Reageer op dit artikel