nieuws

Recall Campina in België

Fabrikanten

Recall Campina in België

BRUSSEL – Campina roept in België kunststof flessen met melk terug, omdat ze mogelijk sporen van de stof benzofenon bevatten. Dat meldden Vlaamse media woensdag.

Het gaat hier om een stof die onder meer gebruikt wordt als UV-blokker in kunststof flessen. De stof in de melk is waarschijnlijk afkomstig van de op de verpakking aangebrachte etiketten. Campina besloot de flessen terug te roepen na overleg met het Belgische Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Voorzorgsmaatregel

Consumenten wordt geadviseerd de melk niet te gebruiken. Een woordvoerder van het Nederlandse zuivelconcern benadrukt dat het gaat om een voorzorgsmaatregel en dat consumenten niet ziek worden wanneer ze de melk (per ongeluk) toch drinken.

Reageer op dit artikel