nieuws

McCain sluit fabriek in Hoofddorp

Fabrikanten

HOOFDDORP – Frietfabrikant McCain gaat zijn productieactiviteiten in zijn fabriek in Hoofddorp staken. De onderneming wil de productie verder concentreren wegens een structurele overcapaciteit in Europa. Dat heeft McCain donderdag bekendgemaakt.

In de fabriek in Hoofddorp werken ongeveer 175 mensen. De medewerkers, de ondernemingsraad en de vakbonden zijn donderdagochtend geïnformeerd over de plannen. De producent van diepgevroren aardappelproducten hoopt op korte termijn gesprekken te beginnen over een sociaal plan voor de medewerkers.

Het bedrijf wil een deel van de productie overbrengen naar Lewedorp in Zeeland en daar ook werknemers uit de vestiging in Hoofddorp plaatsen. Daar wil McCain de productie uitbreiden met een ploeg van 25 tot 30 medewerkers. Bij de productielocatie in Lelystad heeft McCain vacatures voor ongeveer tien mensen.

Dertig jaar actief

McCain is al ruim dertig jaar actief in Nederland. Het bedrijf heeft drie productielocaties, in Lewedorp, Lelystad en Hoofddorp. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp.

Auteur: Joep Meijsen

Reageer op dit artikel