nieuws

Nominaties Wheel of Retail zijn bekend

Events 3528

Nominaties Wheel of Retail zijn bekend

DOETINCHEM – De genomineerden voor de Distrifood Wheel of Retail van dit jaar zijn bekend. Nieuw: het winnaarsfeestje komt naar de werkplek met the Wheel on Wheels-bus.

De Wheel of Retail is al 43 jaar dé prijs voor de beste productintroductie in het Nederlandse supermarktkanaal. Nieuwe producten die zorgen voor nieuwe omzet, vaak met extra marge. Dit jaar vindt de uitreiking op een geheel nieuwe wijze plaats. Met the Wheel on Wheels-bus maakt Distrifood volgende week een winnaarstoer. Winnaars krijgen zo een feestje op hun eigen werkvloer. Ook de overallwinnaar, de winnaar van de Gouden Wheel, wordt op die manier verrast.

Het jurytraject van de Wheel of Retail kent drie stappen, waarvan een groot deel inmiddels is doorlopen. Nielsen rankt ten eerste nieuwe EAN-codes in de supermarkt in 2018 per categorie op basis van omzet, aantal verkochte verpakkingen, omzet per verkopende week, gemiddelde prijs in de categorie en numerieke en gewogen distributie. De nominatielijst die dat oplevert is voorgelegd aan de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de drie grootste inkooppartijen in Nederland: Jumbo, AH en Superunie. Zij bepalen of er een winnaar is per categorie, en zo ja, welk genomineerd product met een Wheel wordt onderscheiden. Hierbij houdt de jury rekening met het GfK Consumentenpanel:

GfK brengt tijdens de juryzitting een aantal relevante data in op basis van dit panel. Het gaat om data met betrekking tot herkenbaarheid, daadwerkelijke aankoop, herhalingsaankoop en mate van nieuwheid. Op deze wijze klinkt ook de stem van de consument door in de jurering. De drie stappen leiden tot categoriewinnaars, winnaars van vier speciale Wheels en een overallwinnaar.

Reageer op dit artikel