nieuws

Magnum Pint wint Gouden Wheel

Events 3637

Magnum Pint wint Gouden Wheel

GOUDA – De Magnum Pint is verkozen tot beste productintroductie van het jaar. Fabrikant Unilever nam hiervoor de Gouden Wheel of Retail in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Gouda.

De jaarlijkse uitreiking van de Wheels of Retail, de belangrijkste prijs voor productintroducties in de supermarkt. Volgens de jury is het bekende Magnum-ijs in een beker de grote winnaar. Marc-Jan Kivits van Superunie reikte de prijs dinsdagavond uit aan het Unilever-team. Kivits onderbouwde de winst voor Magnum Pint door erop te wijzen dat retailers goede innovaties enorm waarderen als motor achter groei en om te veel focus op de p van promotie te voorkomen.

Winnaars van de Special Wheels

Het was niet de enige prijs die werd uitgereikt tijdens de bijeenkomst in de Lichtfabriek in Gouda met Kasper van Kooten als gastheer. Kees Rusius van Albert Heijn reikte de Special Wheel voor het Meest marktverruimende product uit aan L’Or espressocapsules. De Special Wheel voor het Meest margetoevoegende product ging naar Iglo Ping & Klaar-range.

Sprite wint Consumentenwheel

Koen van Berlicum van Jumbo reikte de Innovatiewheel uit aan Coca-Cola voor Fïnley-range. Joop Holla van GfK en Hans Feenstra van Nielsen maakten bekend dat Sprite (zonder suiker) de Consumentenwheel in ontvangst mocht nemen.

Alle Wheels of Retail op een rijtje

Appelmoes/appelcompote: Servero 100% Appelmoes
Babyproducten: De Kleine Keuken babykoekjes
Bier: Heineken 0.0
Zoetwaren & Snacks biscuit en koek: Bolletje noten- en granenrepen
Ontbijtproducten: Bolletje vezelrijk beschuit
Zuivel/zuiveldranken: Alpro Go On
Zoetwaren & Snacks droge snacks: Lay’s Mix
Diepvries maaltijden en componenten: Iglo Ping & Klaar
IJs: Magnum Pint
Diepvries snacks: Kwekkeboom Black Angus Bitterballen
Frisdranken: Fïnley-range
Warme dranken: L’Or espressocapsules
Haarverzorging: Andrelon Zilver Care

Meer over de Wheel of Retail in Distrifood van 19 mei. 

Foto's

Reageer op dit artikel