nieuws

Programma Dag van de Supermarkt rond

Events 1484

Programma Dag van de Supermarkt rond
Foto: Koos Groenewold

VIANEN – De Dag van de Supermarkt wordt eind deze maand gehouden in Vianen. Deelnemers kunnen deelnemen aan een aantal workshops, maar ook volop ervaringen uitwisselen met collega’s. Het programma voor de editie 2017 is nu rond.

Plaats van handeling van de Dag van de Supermarkt 2017 op 31 oktober is het hotel van Van der Valk in Vianen. Dagvoorzitter is gastvrijheidsdeskundige Wouter Verkerk die na de ontvangst met lunch vanaf 11.30 uur bij de opening een korte presentatie zal verzorgen. Daarna kunnen deelnemers in totaal drie workshops volgen, gevolgd door een afsluitende plenaire sessie en het diner.

Vijf workshops om uit te kiezen

In totaal zijn er vijf verschillende workshops waar deelnemers uit kunnen kiezen. Zo is het mogelijk om op bezoek te gaan bij de Plus Briljant 2.0 in IJsselstein, waar ondernemer Dennis Schimmel een uitgebreide rondleiding zal verzorgen. Daarbij zal hij onder meer aandacht besteden aan de rol van de Makerij, waar verschillende producten vers op de winkelvloer worden bereid.

Hoe dring je verzuim door werknemers terug?

Het terugdringen van verzuim door werknemers staat centraal in de workshop van Erwin de Kroon van Kettlitz Wulfse. In zijn presentatie legt hij uit welk effect het gemotiveerd houden van werknemers heeft op het verzuim bij personeel, maar praat hij ook over hoe je met een integrale aanpak verzuim kan voorkomen en verminderen. Een case bij het hoofdkantoor van Jumbo is daarbij de leidraad.

Hoe verbeter je de klantbeleving?

Een derde workshop draait om het toevoegen van beleving in de winkel. Kars Schaap van Marshoek en Plus-ondernemer Pel ’t Lam kijken naar de theorie en praktijk van klantbeleving door medewerkers. Dit leidt tot concrete handvatten voor deelnemers om zelf aan de slag te gaan.

Hoe zet je de emballage in voor local marketing?

Lokale marketing blijft een belangrijke succesfactor voor supermarkten. Jaap Schoppink van Tomra en Jumbo-ondernemer Bas Wiegmans verzorgen onder het motto ‘denk werelds, handel lokaal’ presentaties over wat je met emballage kunt doen om lokaal de markt te bespelen.

Waar moet je rekening mee houden bij ontslagbeleid?

Tenslotte kijkt Dico Bogerd van BVD Advocaten naar alle details rond ontslagbeleid in de supermarkten. Hij geeft concrete voorbeelden van manieren waarom medewerkers kunnen worden ontslagen en hoe je dat het beste aanpakt en gaat in op situaties zoals die door deelnemers worden aangedragen. Een workshop die veel geld kan besparen.

Meer informatie en inschrijven voor de Dag van de Supermarkt 2017 kan op de speciale website rond het evenement >>>

Reageer op dit artikel