nieuws

AH Vleuterweide Supermarkt van het Jaar

Events

AH Vleuterweide Supermarkt van het Jaar

UTRECHT – Albert Heijn Vleuterweide is zaterdagavond uitgeroepen tot Supermarkt van het Jaar. Ook de prijs voor beste buurtsuper ging naar Albert Heijn voor het filiaal op Schiphol. Distrifood hield gedurende de avond een liveblog bij.

DSCF940223.15 uur

Maan feliciteert Albert Heijn met de dubbele winst. Zij treedt nog een kwartier op, daarna nemen de dj’s van Radio 538 het voor de laatste keer over en rond middernacht komen de festiviteiten tot een einde. En wat een feest was het vanaf de eerste minuut. Ik wil alle collega’s van harte bedanken voor het aanleveren van foto’s, filmpjes en quotes voor deze liveblog. Het wordt tijd om deze blog af te sluiten. Bedankt allemaal voor de aandacht. En blijf Distrifood volgen voor alle coverage rond de finale. En over twee jaar zijn we er natuurlijk weer met een liveblog.

DSCF9406

23.03 uur

De winnares van The Voice of Holland staat op het podium. Het spektakel hier wordt afgesloten met een lekker live-optreden van een zangeres met een geweldige stem.

22.50 uur

Het moment suprême in beeld. De bekendmaking van de beste supermarkt van Nederland. De komende dagen natuurlijk nog volop aandacht voor de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Hier op Distrifood.nl, maar natuurlijk ook volgende week zaterdag in de papieren editie. Straks hier nog een geweldig optreden, dus we nemen nog niet helemaal afscheid. Dank aan Henri Maarse, Tys Hallema en Herman te Pas voor het opvangen van de winnaars voor de eerste quotes.

Hieronder de beelden. Kijk ook helemaal onderaan voor veel meer foto’s op een rijtje.

22.48 uur

‘Mischa bedankt! Mischa bedankt!’ Supermarktmanager Mischa Verzuu van Albert Heijn Vleuterweide werd direct na ontvangst van de bokaal voor beste supermarkt door zijn intens blije winkelteam op de schouders gehesen. Tranen vloeiden rijkelijk. Twee jaar geleden veroverde de Albert Heijn de Jan Uffingprijs, deze keer won de winkel de hoofdprijs. ‘Deze is wel heel speciaal’, zegt een dolblije Verzuu als hij weer met twee voeten op de vloer staat. Ook ondernemer Hans Geveling omhelst zijn supermarktmanager. Verzuu had niet verwacht de eerste prijs in de wacht te slepen. ‘Ik dacht dat we wel bij de topwinkels zouden horen, maar dit is echt geweldig.’

DSCF9396

22.40 uur

DSCF9390 DSCF9369 DSCF9359

22.38 uur

‘We hebben plezier in wat we doen en dat stralen we uit’, zegt Kristian Schuchard, supermarktmanager van AH Schiphol. Die winkel won vanavond de prijs voor beste buurtsuper. En plezier, dat had de 75 man sterke equipe van de winkel op de luchthaven. ‘We bestaan pas anderhalf jaar en veel van onze mensen werken er al sinds die tijd. Het is een hechte ploeg.’ Schuchard achtte zijn winkel vooraf zeker niet kansloos, al had hij geen idee hoe de concurrentie was. ‘Dat is niet arrogant bedoeld, maar ik ben niet bij die winkels gaan kijken. Ik ga liever uit van onze eigen kracht.’ Die kracht is een servicegerichte supermarkt in een omgeving waar service sowieso een grote rol speelt. ‘En vergeet niet dat wij weliswaar geen traditionele buurtsuper zijn, maar toch ook klanten hebben die hier dagelijks komen’, besluit Schuchard.

22.35 uur

DSCF9334 DSCF9325 DSCF9318

22.32 uur

Plus-ondernemer Pel ’t Lam is superblij met de Jan Uffingprijs. ‘Ik vind dit een hele waardevolle prijs. Wij hechten veel waarde aan een professioneel personeelsbeleid en dan is het prettig als dat op deze manier ook wordt herkend en beloond’, aldus ’t Lam. ‘Goed personeelsbeleid betaalt zich ook uit’, aldus de ondernemer uit Dordrecht. ‘Personeelstevredenheid = klanttevredenheid’, luidt zijn simpele maar overtuigende stelling.

DSCF9350

22.24 uur

Het is groot feest op het podium. Natuurlijk is er een beetje teleurstelling bij de anderen, maar nooit vergeten: de finale halen is al een topprestatie van echte winnaars. Blijf dit blog volgen… reacties op komst. En natuurlijk meer foto’s.

22.18 uur

En dan blijft de absolute hoofdprijs over. De site bezwijkt bijna onder de belangstelling, maar we tikken hier dapper door. Want de winnaar verdient alle mogelijke aandacht. Het is stil in de zaal. We krijgen een nieuwe winnaar, dat is duidelijk. En het is… Albert Heijn Vleuterweide. Na de dubbelslag twee jaar geleden van Plus, hebben we nu een dubbelslag van Albert Heijn. Namens iedereen bij Distrifood meer dan gefeliciteerd. De komende twee jaar mag de titel Supermarkt van het Jaar op de gevel in Vleuten.

22.14 uur

Tijd voor tweede plaats van de Supermarkt van het Jaar… tromgeroffel… Jumbo Foodmarkt in Breda! Gefeliciteerd. Het team danst en springt op het podium. Wat een blijdschap, wat een spanning.

22.10 uur

De nummer drie bij de Supermarkt van het Jaar, de bronzen positie, gaat naar… Plus Van Reijen in Veldhoven. De verdedigende kampioen opnieuw op het podium. Absolute topprestatie daar in Veldhoven.

22.07 uur

Een vertegenwoordiger van hoofdsponsor Unilever vertelt hoe belangrijk de verkiezing is. Er waren dit jaar maar liefst 21 finalisten, een record. Omdat het niveau hoger was dan ooit tevoren. Tijd om de nummer drie bekend te maken…

22.05 uur

De prijzenregen gaat zo weer verder. Nu klinkt weer die enorme Queen-klassieker door de hal, zoals die speciaal voor de echte kampioenen is geschreven. Nu voor de Plus in Dordrecht.

22.03 uur

De winnaar van de Jan Uffingprijs… Plus ’t Lam in Dordrecht. Ook weer een hartelijke felicitatie waard. Top!

22.00 uur

We gaan door met de Jan Uffingprijs. Daarvoor is Theo Bleeker op het podium. Hij prijst de steeds groeiende aandacht binnen de supermarktsector voor het opleiden van medewerkers. Maar wie zijn de beste? De prijs is genoemd naar Jan Uffing, de vorige voorzitter van de stichting achter Supermarkt van het Jaar en een voormalig topman van Coop.

21.55 uur

De hoofdprijs bij de verkiezing van de Buurtsupermarkt… gaat naar… tromgeroffel… Albert Heijn op Schiphol. Wat een winnaar. De buurtsuper van de nationale luchthaven. Enorme sushiverkoper en dus een hoofdprijs voor Albert Heijn. We Are The Champions My Friend, schalt uit de speakers. Het is feest op het podium. En bij alle AH-collega’s in de zaal die nog wachten op de ontknoping van de andere verkiezingen.

21.50 uur

De tweede plaats bij de strijd om de Buurtsupermarkt van het Jaar: CoopCompact Van Bedaf in Achtmaal. Weer op het podium voor deze winkel. Wat een succes. Van harte gefeliciteerd namens iedereen van Distrifood. Ze krijgen natuurlijk ook nog een beker en een bos bloemen. De eerste twee winnaars zijn bekend, maar wie wordt de Buurtsupermarkt van het Jaar?

21.47 uur

Hans van der Lest vertelt dat het niveau hoger was dan ooit tevoren. De nummer drie is… Poiesz Zevenhuizen. Gefeliciteerd! Ze poseren met vlaggen, borden en veel plezier op het podium voor alle andere deelnemers.

21.45 uur

Het is zover. De grote prijsuitreiking gaat beginnen. Te beginnen met de Beste Buurtsupermarkt. Er speelt een filmpje met alle genomineerden. Maar jullie kunnen gewoon hier klikken voor het overzicht. Voorzitter Sjaak de Korte op het podium. Het gaat gebeuren…

21.35 uur

Het hoogtepunt nadert met rasse schreden. De dj vraagt de buurtsupermarkten om voor zich op te komen en stevig te juichen. En daar geven ze massaal gevolg aan. We gaan nu toch echt met rasse schreden richting de uitreiking van de prijzen. Nog even twee groepsfoto’s van de deelnemende supermarkten die met man en macht naar Utrecht zijn gekomen op jacht naar de hoofdprijzen.

DSCF9297 DSCF9292

21.29 uur

De stemming zit er nog altijd meer dan geweldig in. Iedereen springt mee op Liberté en alle andere muziek die de dj’s over de massa heen laten rollen. En als er dan een concrete vraag wordt gesteld, wordt die ook direct beantwoord. Natuurlijk willen ze ‘Seks met die Kale’. Wat een sfeertje.

21.20 uur

Deen uit Almere is met 88 mensen hier in Utrecht. Bedrijfsleider Harry Horst heeft er naar eigen zeggen ‘alle vertrouwen in’. Plus ’t Lam heeft zelfs 110 mensen meegenomen. Ook hier is het vertrouwen groot. En er is altijd baas boven baas. De AH XL uit Ede heeft maar liefst 180 mensen meegenomen. Een hele logistieke operatie. De winkel wordt vanavond door personeel van andere AH-vestigingen gerund. ‘Die vinden het geweldig om ook eens in een AH XL te mogen werken.’

Hoe de sfeer is hier? Kijk zelf maar.

21.10 uur

De spanning loopt op in de zaal. Iedereen is nog aan het lopen, dansen, springen en genieten, maar je ziet hier en daar toch ook al strakke gezichten. Nog ruim een half uur geduld en het uitreiken van de prijzen gaat beginnen. We beginnen daarbij met de top-3 van de Buurtsupermarkt van het Jaar, vervolgens de supermarkt met het beste personeelsbeleid, de Jan Uffingprijs, en tenslotte de Supermarkt van het Jaar. Het wordt spannend, mensen.

DSCF9284 DSCF9277 DSCF9273

20.57 uur

Voor de deelnemers wordt goed gezorgd. Er zijn verschillende bars waar deelnemers met hun polsbandje kunnen laten zien dat ze 18+ zijn. Er zijn volop stands van bedrijven die lekkere dingen uitdelen, zoals Broodjes Unox, Leaf Tea en nog veel meer. Er lopen hostesses rond met enorme schalen bitterballen en er is geweldige ossenworst. Kortom, een topavond. O ja, ook nog danseressen op het podium.

DSCF9267

20.43 uur

Waar is dat feestje? ‘Hier is dat feestje’, antwoordt de zaal massaal. De muziek stampt lekker door terwijl we doorwerken richting het hoogtepunt van de avond. Veel van de foto’s op deze blog zijn van Ron Jansen, het filmpje van net van Tys Hallema, de tekst over Spar Schouten van Herman te Pas. Tiny Tati zorgt voor de selectie van de beelden.

DSCF9268

20.36 uur

DSCF9253

De voorzitter van het SvhJ-bestuur Sjaak de Korte vertelt de zaal hoe trots hij is op alle inspanningen die zijn gedaan om van de wedstrijden een geweldige competitie te maken. Op de vraag van de presentator of de overwinning niet te koop was, antwoord hij lachend: ‘We hebben een geweldige jury.’ En nog even wat sfeerbeeld hier vanuit Utrecht, terwijl De Korte de zaal vertelt: ‘Jullie zijn allemaal winnaars.’ Maar… wie zijn straks de ultieme winnaars?

20.30 uur

De branchetoppers zijn ook aanwezig. Alle ketens met winkels in de finale hebben directieleden afgevaardigd om het feest mee te vieren. Bijvoorbeeld Jan Brouwer, de topman van Plus. Inmiddels is Barry Paf op het podium, samen met Sjaak de Korte om iedereen van harte welkom te heten.

DSCF9226

20.26 uur

Spar Schouten uit Achterveld heeft voor vertrek hier naartoe een uitgebreid buffet gegeten met al het personeel in de winkel. Helemaal zelf gemaakt. Het plan om hoeden in de vorm van de Spar-boom te laten maken liep wel spaak. Dat kan pas weer vanaf oktober. Zo leeft iedere groep op zijn eigen manier naar de avond en de ontknoping toe. Onze fotografen zijn ook volop bezig de avond in beeld te brengen. Check regelmatig de fotoplayer hieronder. We voegen voortdurend foto’s toe.

DSCF9241

20.16 uur

De sfeer zit er goed in, zie het onderstaande korte clipje.

20.08 uur

Nog steeds stromen er mensen binnen. Het is druk. Heel druk in Central Studios voor het absolute hoogtepunt van het supermarktjaar. Wie gaan Plus Van Reijen en Plus De Wit opvolgen als de Supermarkt van het Jaar en de Buurtsupermarkt van het Jaar? Wil je weten wie er allemaal aanwezig zijn? Lees hier alles over de deelnemers, ze staan in willekeurige volgorde.

19.55 uur

Daniel Lippens is aan het draaien namens Radio 538, dat een groot deel van het amusement vanavond gaat verzorgen. Voor wie ongeduldig is… het uitreiken van de awards gaat vanaf 21.45 uur beginnen. De spandoeken gaan hier de lucht in, de stemming gaat nu al naar een hoogtepunt en we zijn pas net begonnen. Wat een heerlijk hoogtepunt van het jaar, wat een heerlijke branche vol dolenthousiaste mensen. De Supermarkt van het Jaar.

DSCF9210

 

DSCF9217

19.40 uur

52 bussen, 2650 mensen. Het is een geweldige happening hier in Central Studios in Utrecht. Mijn naam is Joep Meijsen en ik hou u vanavond samen met mijn collega’s van Distrifood op de hoogte van alles wat hier gebeurt. De vlaggen van de supermarkten zwaaien, de zaal is al vol. We zijn er klaar voor. Vernieuw dit artikel regelmatig voor de laatste informatie. Bekijk hiernaast ook alle tweets vanaf de vloer.

Reageer op dit artikel