nieuws

Supermarkt van het Jaar – Liveblog

Events

Supermarkt van het Jaar – Liveblog

DOETINCHEM – Het is een spannende dag voor de deelnemers aan de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Vanaf 8.00 uur in de ochtend krijgen de winkels die door zijn naar de finale bezoek van juryleden om hen het goede nieuws te brengen. Distrifood.nl houdt zo goed en kwaad als het kan een liveblog bij.

Welkom bij de liveblog van Distrifood.nl op de dag dat de finalisten voor Supermarkt van het Jaar en Buurtsupermarkt van het Jaar bekend worden. Is de jury bij u in de winkel? Laat het ons weten via social media (Twitter: #SvhJ, de Facebook-pagina). Foto’s, berichten. Alles is welkom op deze spannende dag. Mailen kan op distrifood@vakmedianet.nl.

14.18 uur
Hiermee sluiten we deze liveblog af op deze vrijdagmiddag. Bedankt voor de belangstelling. Dank ook aan alle juryleden en winkels die voor het beeldmateriaal zorgden in deze blog. Zaterdag in het gedrukte exemplaar van Distrifood nog een keer erg veel aandacht voor de verkiezing. Blijf ook rond de feestdagen Distrifood.nl volgen voor al het laatste nieuws uit de supermarktwereld en tot een volgende gelegenheid voor wat betreft de liveblogs. 


13.52 uur
Bekijk alle finalisten voor de eindstrijd om de Supermarkt van het Jaar, waaronder alle provinciewinnaars. Knappe prestatie om de eindronde te halen.


13.36 uur
De laatste supermarkt die we nog moesten melden, is Deen Kersenboogerd in Hoorn. De Beste Supermarkt van Noord-Holland. Van harte gefeliciteerd!
Deen Hoorn


13.25 uur
De Beste Supermarkt van Friesland is ook bekend. Het is feest bij de Jumbo van de familie Zijlstra in Joure. Ook deze ondernemer en zijn personeel komen in maart naar de finale van de strijd om de titel van Supermarkt van het Jaar.
Jumbo Joure


13.11 uur

Albert Heijn in Hulst is de Beste Supermarkt van Zeeland. Onze hartelijke felicitaties. Geweldige prestatie.

AH Hulst_02


12.38 uur
De lijst met kandidaten voor de Buurtsupermarkt van het Jaar is compleet. Maar er staan nog belangrijke vragen open. Welke supermarkten zijn de beste van Friesland, Noord-Holland en Zeeland? Stay tuned!. Hier de complete lijst met de finalisten voor Buurtsupermarkt van het Jaar >>>


12.33 uur
De Spar van de familie Boonstra in Dokkum heeft het ook weer voor elkaar gebokst. Een finaleplaats in de strijd om de Buurtsupermarkt van het Jaar-verkiezing. Onze hartelijke felicitaties.
Spar Dokkum


12.26 uur
De laatste loodjes wegen het zwaarst. Het is wachten op de laatste groep winkels die een plek in de finale hebben bereikt.


11.59 uur
De Spar van Henry en Mirjam Schouten in Achterveld is de volgende partij die juichend de jury ontving. Zij blijven in de race voor de Buurtsupermarkt van het Jaar-titel. Die zien we dus terug in de finale in maart.
Spar Achterveld


11.53 uur
De meeste finalisten voor Supermarkt en Buurtsupermarkt van het Jaar zijn inmiddels bekend. Blijf deze blog volgen voor de laatste vier supermarkten. Straks natuurlijk op Distrifood.nl ook overzichtsartikelen. Zaterdag in de papieren editie van Distrifood uitgebreid aandacht voor de verkiezingen met een mooie landkaart, verhalen van de jury en onderzoeksresultaten. De moeite waard. Zaterdag ook een jaaroverzicht over vier pagina’s en in een speciale bijlage geven directieleden van de grootste supermarktketens hun visie op de ontwikkelingen in de branche in 2016. 


11.51 uur
Nog meer succes voor Plus in Limburg, ook de winkel van de familie Kleijnen in Margraten heeft de finale straks in maart gehaald en is kandidaat voor de Supermarkt van het Jaar-titel.

Plus Margraten


11.45 uur
Mooi nieuws voor Poiesz. De vestiging in Zevenhuizen in Groningen heeft zich geplaatst voor de finale van de Buurtsupermarkt van het Jaar. 
Poiesz Zevenhuizen


11.38 uur
Mooi succes voor Boon’s Markt in Woudrichem. De winkel heeft zich geplaatst voor de finale van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Onze felicitaties.
Boon's Markt Woudrichem


11.17 uur
De AH XL in Kerkrade gaat ook op voor de titel Supermarkt van het Jaar. En is bovendien de beste supermarkt van Limburg. Reden voor een feestje.
AH XL Kerkrade


11.13 uur
Niet alleen de regerende Buurtsupermarkt van het Jaar is nog in de race, maar ook de regerende Supermarkt van het Jaar. André en Joyce van Reijen van de Plus in Veldhoven van harte gefeliciteerd met dit nieuwe succes. Tevens zijn zij de provinciewinnaar van Noord-Brabant. Topwinkel.
Plus Veldhoven


11.04 uur
De Albert Heijn in Huissen is de volgende winkel die bezoek heeft gehad. Zij staan in de finale. Topprestatie!

AH Huissen


10.58 uur
Coop Babberich ontving vanmorgen bezoek van de jury omdat de winkel zich geplaatst heeft voor de finale van de Buurtsupermarkt van het Jaar-verkiezing. Mooi gedaan daar in Gelderland.
Coop Babberich


10.52 uur
Plus Benders in Blerick heeft zich geplaatst voor de finale van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Ook voor iedereen van deze supermarkt een hartelijke felicitatie van de redactie van Distrifood.
Plus Blerick


10.50 uur
Plus Vreeswijk in Oosthuizen heeft zich geplaatst voor de finale van de Buurtsupermarkt van het Jaar-verkiezing. Dat is een knappe prestatie!
Plus Oosthuizen


10.43 uur
Plus ’t Lam in Dordrecht is de trotse winnaar van de titel Beste Supermarkt van Zuid-Holland en gaat op voor de grote titel van Supermarkt van het Jaar. Onze felicitaties voor het hele team.
Plus Dordrecht


10.38 uur
De provinciewinnaar voor Drenthe is bekend, de Albert Heijn in Paterswolde. Daarmee is direct ook een finaleplaats straks binnen. Congratulations!
AH Paterswolde


10.35 uur
De Hoogvliet in Voorschoten wist ook een finaleplaats in de wacht te slepen en blijft daarmee in de race voor Supermarkt van het Jaar. Een mooie pluim waard.

Hoogvliet Voorschoten


10.30 uur
De eerste Jumbo Foodmarkt van Nederland, die bij het NAC-stadion in Breda, heeft de finale van de Supermarkt van het Jaar bereikt. Felicitaties aan het hele team.

Jumbo Foodmarkt Breda


10.14 uur
Het is feest voor de Deen aan de Regenboogweg in Almere. Zij zijn de Beste Supermarkt van Flevoland. En natuurlijk geplaatst voor de finale van Supermarkt van het Jaar. Super.
Deen Almere


10.10 uur
De provinciewinnaar in Gelderland is bekend, de AH XL in Ede. Van harte gefeliciteerd en tot in de finale voor de Supermarkt van het Jaar!
AH XL Ede


10.05 uur
De Albert Heijn in Boxtel heeft zich daarmee geplaatst voor de finale van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing op 19 maart. Van Harte!
AH Boxtel


10.00 uur
De Albert Heijn op Schiphol heeft zich geplaatst voor de finale van de Buurtsupermarkt van het Jaar. Ook voor iedereen die bij die winkel betrokken is, de hartelijke felicitaties van de redactie van Distrifood.

AH Schiphol


09.55 uur
De titelhouder van de Buurtsupermarkt van het Jaar, Plus De Wit in Nieuwstadt maakt nog altijd kans zijn titel te prolongeren. De winkel heeft de finale bereikt van de Buurtsupermarkt van het Jaar-verkiezing.

Plus De Wit


09.51 uur
De Plus van ondernemer Huls in Borne mag zich de Beste Supermarkt van Overijssel noemen en is door naar de finale van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Dit is een welverdiende felicitatie waard voor het hele team.

Distrifood Dynamics-profiel van deze supermarkt >>>
Plus Huls


09.33 uur
De Albert Heijn in Sleeuwijk heeft de finale van de Supermarkt van het Jaar-finale bereikt. Een topprestatie.
Distrifood Dynamics-profiel van deze winkel >>>
AH Sleewijk


09.27 uur
De Jumbo in Cuijk heeft de finale van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Onze hartelijke felicitaties aan dit team.
Distrifood Dynamics-profiel van deze winkel >>>
Jumbo Cuijk


09.15 uur
Albert Heijn aan het Benedenoosterdiep in Veendam is door naar de finale en mag zich tevens de Beste Supermarkt van Groningen noemen de komende twee jaar. Ook zij, van harte gefeliciteerd.
Distrifood Dynamics-profiel winkel >>>

AH Veendam


09.05 uur
Albert Heijn aan de Middenburcht 14 in Vleuten is door naar de finale. De winkel mag zich nu tevens de Beste Supermarkt van Utrecht noemen. Gefeliciteerd!
Distrifood Dynamics profiel winkel >>>
AH Vleuten


09.00 uur
Coop Van Bedaf in Achtmaal heeft de finale bereikt van de Buurtsupermarkt van het Jaar. Gefeliciteerd!
Distrifood Dynamics-profiel winkel >>>

Coop Van Bedaf


08.25 uur
Volgens regerend kampioen, Plus Van Reijen in Veldhoven, is het helemaal niet moeilijk om Supermarkt van het Jaar te worden, zo liet hij eerder dit jaar optekenen in Distrifood. ‘‘Zo moeilijk is dat niet. Zet maar boven dit interview: ‘Zeggen wat je doet, doen wat je zegt.’ Dat geldt op alle vlakken. Je moet je beloftes waarmaken. Niet alleen naar de klanten toe, maar ook naar de medewerkers. Een voorbeeld: als je aanbiedingen hebt, dan heb je aanbiedingen. Het kan niet zo zijn dat de klant ernaast grijpt. Dat vergeeft hij je misschien één keer, maar geen tweede of derde keer. Wij zeggen: de winkel die de klanten het minst teleurstelt, is de beste. Klanten zijn toch niet gek? Ze lokken met aanbiedingen is één, maar ze tevreden houden is het lastige.’

De verkiezing heeft hem geen windeieren gelegd. ‘‘Twee jaar geleden kwamen er wekelijks gemiddeld 15.500 klanten bij ons boodschappen doen. Dat zijn er sinds de titel 17.000. Mensen willen immers graag tot de winnaars behoren. Onze supermarkt is ook een soort museum geworden waar iedereen komt kijken. We hebben hier mensen van alle formules over de vloer gehad. Sommigen stelden zich netjes voor, anderen niet. Maar je ‘ruikt’ het als er mensen over de vloer komen die geen klant zijn. Die gedragen zich anders.’


08.10 uur
Nog even ter herinnering. De 68 supermarkten die zich hebben geplaatst voor de tweede ronde van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing staan hier op een rijtje. De veertien Buurtsupermarkten van het Jaar staan netjes hier op een rijtje. Wie iets te zeggen heeft over deze verkiezing, kan op Twitter de hashtag #SvhJ gebruiken. Of mailen naar distrifood@vakmedianet.nl. Foto’s zijn ook van harte welkom.


07.55 uur
Welkom bij de liveblog van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Vandaag is een spannende dag voor de deelnemers, krijgen ze bezoek of niet? Dit geldt zowel voor de deelnemers aan de Supermarkt van het Jaar-verkiezing als de Buurtsupermarkt van het Jaar-verkiezing. Verschillende teams rijden vanmorgen door het land om de supermarkten te feliciteren die door zijn naar de finaleronde. Zo rond 12.00 uur moeten alle finalisten bekend zijn. Blijf deze blog vernieuwen voor het laatste nieuws op dit vlak met Tweets, foto’s en hopelijk zo snel mogelijk de informatie over de winkels die het goede nieuws hebben ontvangen.

Reageer op dit artikel