artikel

Versmarkt Fresh! opent tussen Foodmarkt en XL

Events 5913

LEIDSCHENDAM – Fresh! is open. De versmarkt is onderdeel van wat het grootste winkelcentrum van Nederland moet worden: Mall of the Netherlands. Een investering van €500 miljoen. Een primeur: voor het eerst gaat een AH XL hier de confrontatie aan met een Jumbo Foodmarkt. Een titanenstrijd.

Versmarkt Fresh! opent  tussen Foodmarkt en XL

AH XL is op de plek vlakbij Fresh! al in vol bedrijf. Jumbo heeft er vooralsnog een – vrij grote – noodwinkel betrokken. ‘Ergens in 2019 gaan wij op deze locatie inderdaad verder als Foodmarkt’, zegt de bedrijfsleider desgevraagd. De plek is winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. En het is een bijzondere plek. Op dit moment gaat het winkelcentrum op de schop. Een luttele half miljard euro stopt vastgoedontwikkelaar Unibail-Rodamco-Westfield erin. Het winkelcentrum wordt met dat geld

Bezoek Fresh! tijdens Verscongres

Foodmagazine organiseert samen met EFMI op 13 november het Nationale Verscongres 2018. Onderdeel van het congres is een bezoek aan Fresh! en aan Valk Versmarkt in Voorschoten. Kijk op http://www.verscongres.nl voor het programma en de sprekers.

vernieuwd tot het grootste en meest moderne winkelcentrum van Nederland, Mall of the Netherlands, goed voor 117.000 vierkante meter. De lokale zender TV West heeft er nu al een zesdelige reality soap over lopen: ‘De Mall’. De televisieserie gaat over de verbouwing. In de serie ligt het accent op de bouw van de versmarkt ‘Fresh!’.

Arena van strijd tussen Jumbo Foodmarkt en AH XL

Het winkelcentrum wordt de arena waar voor het eerst een AH XL de directe concurrentie aangaat met een Jumbo Foodmarkt. Midden tussen die twee titanen is Fresh! gepland, goed voor 2400 vierkante meter food. Wie Fresh! nu bezoekt, ziet een verscentrum volop in ontwikkeling. Het verscentrum borduurt voort op een ‘versstraatje’, met onder andere een bakker, een slager en een kaas-/notenzaak die al zo’n 3 jaar draaien. Tot de speciaalzaken in Fresh! behoren Slagerij Christiaanse en Kippie (grill en maaltijden). Zij bundelen hun krachten met onder andere banketbakkers (Bakker van Maanen, Bij Robèrt en More Pastry), een ijsbereider (Pavarotti Dolce), een vishandel (Henk Kraan), een notenspecialist (De Nootzaak van Genieten), een kaas- en delicatessenspecialist (Kaas en Zo), een groente- en fruithandel (Middendorp) en een koffiebrander (Stielman). Verder is Fresh! het adres voor exotische gerechten (Toko Bali, Itoshii Sushi Shop, Wah Nam Hong Asian Market, JerMoumi Oliva’s, Adega,Victor Russo’s Osteria en YoYo). Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van onder meer tv-programma’s als ‘Heel Holland Bakt’, opent inderdaad in 2019 een boulangerie en patisserie met cursusruimte van meer dan 800 vierkante meter op de eerste verdieping van Fresh!.

Tot nu toe lijkt AH XL in het voordeel, want de winkel ligt pal tegenover Fresh!. De bouwput van de Jumbo Foodmarkt is een eindje verderop.

Zie hieronder de foto’s en een korte filmimpressies:

De artist impression:

De stand van zaken:

De foto’s:

Reageer op dit artikel