artikel

SvhJ: Plus Benders vaste finaleklant

Events 4828

SvhJ: Plus Benders vaste finaleklant

VENLO – Plus Benders is zo’n beetje stamgast in de finale van de verkiezing Supermarkt van het Jaar. De supermarkt is sinds het begin van deze eeuw voor de zesde keer doorgedrongen tot de eindronde. ‘Blasé? Nee hoor, deze finaleplaats vind ik juist heel mooi. Het betekent dat we hier constant een hoog niveau halen.’

Het is bijna een zekerheidje. Als Plus Benders meedoet aan de verkiezing Supermarkt van het Jaar Finalist, is de supermarkt in Venlo vrijwel standaard goed voor een finaleplaats en de titel Beste supermarkt van Limburg. Dat was zo in 2008, 2010, 2012, 2014 en 2016. En dat was uiteraard ook zo in 2002 toen de Plus werd bekroond met de titel Supermarkt van het Jaar.

Rick Willems was er al die tijd bij

Bedrijfsleider Rick Willems is er al die tijd bij geweest. Hij is al 20 jaar in dienst bij Geert Benders, waarvan 14 jaar als bedrijfsleider. Zeker sinds ‘zijn baas’ in november Beej Benders opende, een winkel waar de ondernemer 90 procent van zijn tijd in steekt, zwaait Willems nadrukkelijk de scepter in de supermarkt aan de Straelseweg in Venlo.  De bedrijfsleider is in zijn nopjes met de bekroning tot Beste Supermarkt in Limburg en de finaleplaats in de verkiezing Supermarkt van het Jaar. ‘Wij worden hier niet blasé van. Ik vind het een heel mooie beloning. Het is het bewijs dat we nog altijd constant een hoog niveau halen. Ik denk dat dat het grootste compliment is voor onze supermarkt. En het is vooral de verdienste van het team. Dat heeft na al die jaren nog altijd de drive om een hoog niveau te halen.’

Geen geheim, geen kunstje

Met dat team is wat Willems betreft ook meteen de belangrijkste reden genoemd voor het succes van de winkel. ‘Er is geen geheim en we doen hier geen kunstje. Het is wel zo dat een belangrijk deel van het team van 180 mensen (parttimers en fulltimers) vertrouwd is met ons, met de winkel en met de klanten. We hebben hier 30 mensen die al meer dan 12,5 jaar bij ons werken. Vier werken zelfs al meer dan 25 jaar hier. En van alle mensen die voor meer dan 16 uur op de loonlijst staan, hebben er maar twee (nog) geen vast contract. Dat zegt wel iets.’ Personeel vraagt tegenwoordig wel meer aandacht, aldus Willems. ‘Ieder huisje heeft zijn kruisje en daar moet je tijd voor vrijmaken. Daarnaast vraagt de opkomst van sociale media om meer tijd. Hoe gaan we daar mee om – wat doen we wel en wat doen we niet? – en hoe reageren wij op alle berichtgeving over ons op Facebook en Twitter?’

Kruisbestuiving Plus Benders met Beej Benders

Hoewel de Plus-winkels van Benders en Beej Benders verschillende formules zijn, is er wel sprake van kruisbestuiving. Klanten van de Plus ook de speciale Beej Benders-koffie en sushi kopen. En binnenkort gaat de Plus ook vis van Beej Benders verkopen. Willems is daarnaast druk bezig met online. ‘Plus Express, bestelling binnen 2 uur geleverd, loopt een stuk harder dan ik dacht. E-commerce is al 3,5 tot 4 procent van onze omzet. We hebben wekelijks al een stuk of 200 bezorgingen. Daarvan wordt 80 tot 90 procent in de winkel gepicked. Nee, dat levert geen verstoring van de winkelprocessen op. Het is een kwestie van goed organiseren en dat gaat steeds beter. En online is hier door het volume, een winstgevende activiteit.’

Zie ook: Overzichtspagina Supermarkt van het Jaar

Zie ook: Video van alle finalisten SvhJ 2018

In de aanloop naar de Supermarkt van het Jaar-finale op zaterdag 10 maart publiceert Distrifood.nl de verhalen met de finalisten die eerder verschenen in de papieren edities van Distrifood. Dit verhaal verscheen oorspronkelijk in Distrifood van 3 februari 2018.

Foto's

Reageer op dit artikel