artikel

Video: Foodmarkt in Dag van de Supermarkt

Events

Video: Foodmarkt in Dag van de Supermarkt
Jan Willem Schouten

Distrifood organiseerde vorige week de Dag van de Supermarkt. Ondernemers en bedrijfsleider kregen een kijkje in de keuken van collega-supermarkten. Een korte impressie vanuit één van de routes.

De route ging langs drie supermarkten. Een C1000 die is omgebouwd naar Coop, de Jumbo Foodmarkt in Breda en Hoggvliet in Gouda, een van de topwinkels in de keten. Wat korte informatie:

Coop Rotterdam

Voormalig C1000 ondernemersechtpaar Verzijl opende op 18 september haar deuren als Coop. De ondernemers zijn erg te spreken over de eerste resultaten bij een formule die ze voorheen amper kenden. De winkel van Jan en Inge Verzijl ligt in de chique wijk Hillegersberg, waar ze sinds zeven jaar hun eigen winkel hebben. ‘Een buurt waar mensen niet zozeer naar prijs kijken maar meer naar kwaliteit’, zegt Inge Verzijl. Verzijl is blij dat Coop op de gevel staat. ‘We kenden de formule nagenoeg niet, maar naarmate het proces vorderde, werden we steeds enthousiaster. De winkel oogt een stuk frisser en ruimer dan voorheen doordat we de winkel anders hebben ingedeeld’. De klanten van Verzijl op de Beethovensingel reageren ook positief. ‘Coop is de beste formule voor deze buurt!’

Jumbo FoodMarkt Breda

Bijna tien jaar na de opening van ‘Winterswijk’ en bijna vijf jaar na de lancering van Euroborg heeft Jumbo in Breda de nieuwste versie van de formule geopend. Jumbo flirt met Foodmarkt met de horeca en verlegt daarmee de grenzen van de supermarkt. Eén van de blikvangers in de nieuwe winkel is de volledige horecakeuken in de winkel, waar onder meer 33 koks werkzaam zijn en dagelijks verse maaltijden worden bereid. Twee jaar is er in Veghel gewerkt aan de realisatie van de winkel die met 6000 vierkante meter de grootste supermarkt van Nederland is.

Hoogvliet Nieuwe Gouwe Gouda

Hoogvliet Nieuwe Gouwe scoorde in de winkelwedstrijd van Hoogvliet hoge punten voor de afdelingen kruidenierswaren, ambachtelijke slagerij en de versafdeling. Bedrijfsleider John de Roos vindt het echter vooral belangrijk dat niet alleen de klant, maar ook de omgeving gebaat is bij een Hoogvliet supermarkt. Met het vervoer van ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig boodschappen te doen, heeft Hoogvliet Nieuwe Gouwe de lokale gemeenschap een grote dienst bewezen. De pendelbus, door de senioren inmiddels liefkozend de ‘Hoogvliet Express’ genoemd, is sinds september 2010 in gebruik. Daarnaast heeft Hoogvliet besloten deze vestiging, die het parkeerterrein deelt met de gereformeerde kerk, niet op zondag open te stellen uit respect voor de kerkgangers. Dit besluit heeft in de lokale gemeenschap veel positieve reacties opgeleverd.

Reageer op dit artikel